Fotterapeuters For bund

Fotterapi er ikke det samme som fotpleie

Fotterapi og fotpleie er to ulike behandlingstilbud.
Dessverre opplever vi at mange blander sammen begrepene, noe som kan skape forvirring. Mens fotterapi er en helsefaglig behandling utført av autorisert helsepersonell, er fotpleie en kosmetisk behandling for velværens del alene.

OM FOTTERAPI: Fotterapeuten jobber med å forebygge og behandle sko relaterte muskel- og skjelettlidelser knyttet til fotens hud, negler, skjelett og muskler og har som mål å finne årsaker til problemer og sykdommer knyttet til føttene.   Skoen kan være årsak til mange fotproblem. Har du gått deg inn i et problem, er det ofte mulig å gå seg ut av det, med riktig råd og veiledning. Fotterapeuten tar derfor også  ganganalyse for vurdering av foten med og uten sko og fotavtrykk ved behov.

FOTTERAPEUTEN HJELPER DEG MED: Fotvorter (HPV-virus)- hard hud- hudsprekker-torner- hudplager- sopp i hud og negl- nedgrodd negl/inngrodd negl -neglerekonstruksjon- muskel- og skjelettlidelser/smerter i fot – avlastninger ved trykk/sår- spesialtilpasset ortoser i silikon -avlastningsterapi-feilstillinger (hulfot/plattfot) -gir råd i forhold til sirkulasjonsforstyrrelser i fot -diabetes/nevropati problematikk-veiledning om fottøy/ egenpleie og fotøvelser.